Deze video gaat over hoe je je papegaai kunt leren praten. Eerst en vooral is het heel belangrijk om te onthouden dat niet alle papegaaien praten. Veel mensen kopen een papegaai en zijn teleurgesteld als ze ontdekken dat die vogel niets anders doet dan geluid maken of dat hij nooit een enkel woord leert zeggen. Je moet een papegaai nemen omdat je het leuk vindt om een vogel te hebben en te genieten van de manier waarop ze zijn, niet alleen omdat je een pratende metgezel wilt.

Ontdek wat je in de andere 95% allemaal te wachten staat als je een papegaai als huisdier houdt. Dat geld ook voor parkieten trouwens.

Houd er rekening mee dat papegaaien geen mute-knop hebben zoals een tv. Dus je krijgt een papegaai waar je mee wilt praten en misschien praat hij de hele dag, misschien schreeuwt hij de hele dag. Je moet het lawaai kunnen accepteren en accepteren dat ze misschien nooit zullen praten.

Dat gezegd hebbende, sommige papegaaien leren heel goed praten. Eerst leren ze zelfstandig te praten. Ze leren door naar dingen te luisteren. Dus het eerste dat je kunt doen om hem aan te moedigen om te praten, is door met de vogel te praten. Houd er rekening mee dat de woorden en zinnen die u gebruikt allemaal voor herhaling vatbaar zijn. Dus zeg geen dingen tegen je papegaai waarvan je niet zou willen dat hij die terug zegt.

Om je papegaai aan te moedigen om specifieke zinnen te zeggen, kies je vijf of tien zinnen waarvan je echt wilt dat je papegaai ze herhaalt en probeer ze regelmatig uit te spreken. Probeer tegen je papegaai te praten als hij in verhoogde staat is. Dat is meestal wanneer hun ogen spelden of ze oplettend zijn. Vaak is dit wanneer je gewoon door de deur loopt, de papegaaien zijn opgewonden. Het eerste dat de meeste papegaaien leren zeggen is hallo, want dat is het eerste dat ze horen als iemand een kamer binnenkomt, en dat is wanneer ze opgewonden zijn om een nieuw iemand te zien.

Sommige papegaaien praten in een rustigere omgeving als ze denken dat niemand kijkt. Afrikaanse grijzen, capes en andere papegaaien zoals dat zijn meer verlegen en hebben de neiging om te praten in hun kooien. Ondertussen zijn sommige andere papegaaien brutaler en houden van aandacht. Amazones en kaketoes zijn meer geneigd om persoonlijk te praten en in plaats daarvan om aandacht te vragen.

Ten slotte kun je proberen de vocalisaties van je papegaai op het juiste moment vast te leggen. De manier om uw papegaai te laten zeggen wat hij zegt wanneer u wilt dat hij zegt, is door hem op het juiste moment te vangen met een clicker. Telkens wanneer je je papegaai de zin hoort zeggen die hij heeft geleerd die je wilt zeggen, klik je op de clicker en ga je hem iets lekkers geven.

Na verloop van tijd zal de papegaai die zin steeds vaker leren zeggen. Wat je gaat proberen te doen, is voorspellen wanneer je papegaai het gaat zeggen, en je commando uitspreken. Als je bijvoorbeeld “hallo” wilt zeggen en je wilt dat je papegaai in ruil daarvoor “wat ben je aan het doen” zegt, antwoord dan telkens wanneer je papegaai “wat ben je aan het doen” zegt met “hallo” en geef hem dan iets lekkers. Na verloop van tijd, aangezien hij het keer op keer zal zeggen, zeg je eerst ‘hallo’ en als hij antwoordt met ‘wat ben je aan het doen’, kun je hem gaan trakteren.

Als dat niet het geval is, blijf dan ‘hallo’ zeggen totdat hij het antwoord zegt en dan heb je de reden om te klikken en hem iets lekkers te geven. Vergeet niet dat niet alle papegaaien zullen leren praten. Hoe meer je echter met ze praat, hoe groter de kans dat ze iets oppikken.

 


  11 replies to "Hoe je je papegaai leert praten | Papegaaien opleiding"

  • Konosubashi

   Imagine teaching your parrot not to say anything and he became mute all day.

  • Adynaz Channel81

   Thanks you this is helping

  • Cherie Rose

   My parrot is an excellent talker BUT he refuses to talk if I'm watching him?! How do you help them feel more confident!

  • mythiicalB34ST

   A friend of mine thought his to say “F you”.
   Lol

   When I walked in a o said “Hello!” And then replied “f You”.

   I died laughing 😂

  • Josiah Gorton

   he looks very nervous

  • Dimitri Machin

   September 10, 2015

  • Shyn Nasym

   My bird is licking this dude

  • tzuwyz

   I have an alexandrine parakeet and he learned how to bark like a dog beacouse of my little brother 😂

  • Sam Juegos

   999k views lol

  • Nicole

   I got a “quiet” bird specie and he screams super loud that my friend could hear him from the 5th floor

  • Grey Fox23

   Mine was quiet when I bought him
   Came to live with me for two days and now he won’t shut up, he says about 20 words such as Peekaboo! I’m Prince Charming, Yo yo, dog in the buliding, I’m a gangsta, etc

Comments are closed.