Abonneer je hier: http://r.tl/1GJ71xB

Volg ons via:
Website: http://www.rtlnieuws.nl/editienl
Facebook : https://www.facebook.com/EditieNL
Twitter : https://twitter.com/editienl
Instagram: https://instagram.com/editienl
Snapchat: https://www.snapchat.com/add/editienl


  2 replies to "Kun je een papegaai als huisdier houden? – EDITIE NL"

  • Daan Smit

   Wat een eenzijdig kortzichtig programma weer van de staatsomroep die uitsluitend de linkse hypocriete opdrachten uitvoert. De waarheid is dat er honderden als niet duizenden papegaaien en parkieten worden gehouden in alleen al de BENELUX. Velen als huisdier anderen in volières al dan niet met nakomelingen tot gevolg.

   Het overgrote deel komt dus al generaties lang niet meer uit de natuur, maar zijn gewoon nakomelingen van in gevangenschap gehouden dieren. Mits goed verzorgd is daar helemaal niets mis mee. Integendeel. Vanwege het massaal kappen van regenwoud hebben veel papegaaien het beter bij mensen dan in de natuur waar ze door diezelfde hypocriete mens verdreven worden, omdat ze kokosolie willen in de shampoo voor hun haar, palmolie om mee te koken, hout etc etc etc.

   Het FEIT dat er gewoon honderden papegaaien ZIJN in Nederland kun je niet zomaar van achter je 'ik weet alles beter bureau' negeren en de hobbyisten weer een juk opleggen.

   De meeste houders van papegaaien zijn aangesloten bij verenigingen die samen beter voor hun papegaaien zorgen dan de meeste mensen voor hun hond of kat. Hoezo? Ja, dan moet je er dus verstand van hebben! De meeste papegaaien krijgen helemaal geen nakomelingen zonder dat er uitstekend voor hen gezorgd wordt. Juist omdat ze zo oud kunnen worden, zijn dat mensen die er ALLES voor over hebben. Ze gaan nooit op vakantie, staan dagelijks om 6.00 u. op om hun dieren te verzorgen, investeren er kapitalen aan voer, dierenarts, verplicht papierwerk, sociale interactie in om het hun dieren naar de zin te maken.

   Dan komt er weer zo'n stronteigenwijs betweterig braindead 'ikke ikke en de rest kan stikken wijf' die dat even op de staats tv van tafel moet vegen, omdat papegaaien zogenaamd geen huisdieren zijn. Hoe dacht u dat een hond en kat een huisdier is geworden? Kwam er 1000 jaar geleden een kat aanlopen die zei; 'vanaf nu kom ik bij je wonen en ben ik een huisdier'? Nee, er zijn vele generaties overheen gegaan voordat dit huisdieren werden. Hetzelfde geld voor papegaaien en parkieten.

   Het domesticatieproces echter is nog niet zo lang bezig als bij wat we nu anno 2017 huisdieren noemen. Dit betekend o.a. dat je als eigenaar van een papegaai of parkiet even wat kennis in huis moet halen om er goed mee om te kunnen gaan. Dat is ook geen probleem anno nu waar door het internet nog nooit eerder in de geschiedenis der planeet zo gemakkelijk zoveel kennis voor iedereen beschikbaar was. Ik bespeur trouwens ook ernstige discriminatie! Het gaat hier in beeld over een paar grote vogels, ara's.
   Ja stel je voor dat iemand anders ergens geld aan verdiend en jij niet? Hoe denk je dat er cavia's, honden en katten in Nederland gekomen zijn? Er horen hier alleen beren en wolven te leven! Die hebben jullie verdreven en door HANDEL honden en katten hierheen gehaald. Geld verdienen aan het houden en verkopen van papegaaien houd niemand vol die niet met zijn hart van deze dieren houd. De verzorging vereist dusdanig veel meer tijd, energie, inzet en werk dan bij alle andere dieren die men in huis houd. Alleen al vanwege het feit dat ze een veelvoud ouder kunnen worden. Dan ga je niet de mensen die dat er allemaal voor overhebben als criminelen neerzetten, nee dan zorg je desnoods dat je eens laat zien hoe mensen ermee omgaan die het WEL goed doen! Zodat anderen daarvan kunnen leren, jij zelf in dit geval voorop.

   Over de grasparkiet wordt met geen woord gerept. Dat is echter net zo goed een parkiet die als huisdier wordt gehouden. het zelfde geld voor kleinere papegaaiensoorten zoals de bonte boer. Stop als bemoeizuchtige overheid en andere onkundige betweters je te bemoeien met andermans liefhebberij. Wij bepalen in dit land vooralsnog zelf wel wie of wat we als huisdier houden. Net zoals we bepalen met welke partner we wel of niet in 1 huis willen wonen. Of heeft u daar ook een wet voor bedacht inmiddels? Groot mag niet bij klein en man niet bij vrouw, want dat zou maar voor overpopulatie zorgen? Als iets te krankzinnig is om waar te zijn en het komt van hogerhand, dan is het toch waar. Google eens even op Coudenhove Kalergi plan. Zegt het voort!

  • DissSpecialist. XD.

   Ik ben ook van plan om later in de toekomst een papegaai te nemen.

Comments are closed.